2016. június 20., hétfő

"Dolgozz velem" :)

És egy újabb érdekes, nyári programot szeretnék ajánlani és bemutatni!
Korábban többen is jelezték - félig talán tréfásnak szánva - hogy szívesen eljönnének hozzám segíteni, együtt dolgozni. Innen származik a következő ötlet, programajánlat, a "Dolgozz velem!"
Ennek a lényege, hogy maximum két fő reggeltől délutánig velem dolgozhat az állatoknál, kecskét fejhet élőben, nemcsak amolyan díszfejés, hanem igazi. Megetetjük az állatokat, kialmozhatjuk a nyuszikat, ha szükséges, azután bevisszük a tejet, és elkészítjük az éppen aktuális napi sajtokat. És persze lehet kérdezni folyamatosan. És nemcsak kérdezni, hanem próbálkozni a sajttal. Összevágni, lesavózni, formába tenni, forgatni...olyan könnyűnek tűnik, amikor valaki más csinálja, de vajon a Te kezedben hogyan áll? :) Egy kedves vevőm unokái letekerték a parenyicámat, és megmérték a hosszát - 180 cm volt :D. Kipróbálnád?
A program igazi lehetőséget ad a próbálkozásra, sok-sok időt a kérdezésre, a gyakorlásra. Mindhárom nap másfajta sajt készül, beláthatsz kicsit a kulisszák mögé is. Kiderül, mennyi mosogatás van a sajtok mögött, hány kilós a nagyfazék, és milyen mélyre kell hajolni, ha a kishordóból kell kiszedni a savót. :D
Nem leszel egyből profi farmer vagy sajtkészítő, ha beállsz mellém, de egészen biztos, hogy használható tapasztalatot szerzel ahhoz, hogy akár önállóan is merj próbálkozni otthon.
Dolgozz velem! Nézd meg, tényleg ezt akarod-e csinálni, ha már régóta tervezed a vidékre költözést. Vagy nézd meg, mi minden van a sajt mögött, amit megveszel tőlem a piacon! Vagy egyszerűen csak élvezd a vidéki életet felelősség és kötelezettség nélkül egy napra, és profitálj belőle otthonra, a családodnak készített finom, házi sajttal! Kérdezd meg, ami érdekel, próbáld ki, ami izgalmasnak tűnik és nevess nagyokat, ha valami nem úgy sikerül, mint szeretted volna!
A "Dolgozz velem" program egésznapos, időjárástól függetlenül működik, hiszen bármi van, az állatok esznek, isznak, tejelnek. És óbégatnak, ha nincs ellátás. :D  Bármely hétfő-kedd-szerda választható időpontnak , ezt Te döntöd el.
A program ára 10.000 Ft/fő, ami tartalmaz egy hazavivős, saját készítésű sajtocskát is, megfelelő gyakorlati utasításokkal, sok-sok választ a kérdésekre, és egy egész rátok szánt napot, igény szerinti időbeosztásban farm és sajt között.
Ha érdekel, keress bátran! Írj egy e-mailt, vagy hívj telefonon!
Mail: gezanomi@gmail.com
Tel: 06/30/6686061
Dolgozz velem! :)

1 megjegyzés:

Lidike írta...

Ez nagy jó ötlet :) Remélem sokan fognak jelentkezni :D