2017. június 14., szerda

Csoportos partraszállás Gyúróikecske módra :)

Ma délelőtt, osztálykirándulás keretében a szigethalmi általános iskola első osztálya látogatott meg minket :)
Egy tartalmas és izgalmas délelőttöt töltöttünk együtt a gyerekekkel. Természetesen megnéztük az állatokat, mert az nem maradhat el. Szedtek a kecskéknek zöldet, aminek a kecskék is nagyon örültek, meg a gyerekek is, hiszen ki tudja miért, de az ember valahogy nagyon tud örülni annak, amikor az állat ételt fogad el a kezéből. Talán egy kicsit a megrendült bizalom és béke áll helyre abban a pár másodpercben, ami ember és természet között felborult.
Az állatok szeretgetése, etetése, csodálása után egy kis játék következett. Sajnos nem tudtam mindent dokumentálni, de Dia lányom készített pár fotót.
A lovagi tornán megvívtak egymással a gyerekek.
Az indián sátor melletti kis tóból kipecázták a halakat - természetesen időre. A csapatok helyszínváltása között pedig igazi gyerekek voltak :D - homokoztak, száguldoztak a falovakon, amíg az összes csapat el nem készült a feladatával.
Levezetésképpen pedig díszítettünk egy pár szép kecsketejszappant. Egész kis remekművek születtek, még akkor is, ha elsősök lévén, nem ment elsőre mindenkinek a pálcikával való belekarcolása annak a szónak, hogy Anya :). Szerencsére volt lehetőség a javításra, és a sok szép szappanpecsétet is változatosan használták a gyerekek. Így lettek szivecskés fás, szitakötős, tündérkés, virágos, kávés és karikagyűrűs szap-pankák is.
A végén pedig még egy bébi parenyicát is kapott mindenki ajándékba. Egyszóval remek délelőtt volt!
Tanulság a történet végére, hogy szépek a kecskék, viccesek a játékok, de a kiscicák felülírnak minden próbálkozást :D

Nincsenek megjegyzések: