2015. március 29., vasárnap

Az örök kérdés...

Mit főzzek?
Nos, ma nyulat, 'Gyúrói miisvanitthon módra". Nálunk sokszor van "Miisvanitthon módra" készült étel. Egyfelől sokszor nincs időm gondolkodni a vasárnapi ebéden, legfeljebb pénteken, a törökbálinti piacon, amikor is Márti, a szomszédasszonyom tendenciózusan felteszi a kérdést: "Mit fogtok főzni hétvégén?" Ilyenkor kapok esetleg ötletfoszlányokat. Másfelől nem szeretem a kereteket magam körül, szeretek kísérletezni, és van is már annyi tapasztalatom, hogy a kísérletek általában jól süljenek el. Vagy ki.
Úgy döntöttem, megosztom a "Miisvanitthon"recepteket mindenkivel, hátha valaki kedvet kap egy egészséges és finom ebédhez belőle.
A mai ebédünk tehát Nyúl "Miisvanitthon módra".
 Kellett hozzá egy darab friss nyuszi darabolva, egy hagyma apróra vágva, két szelet füstölt szalonna kockára vágva, egy káposztával töltött csemegeubi, néhány szem borókabogyó, fehérbors, kb 2dl pezsgő, 15-20 dkg friss sajt(kecskéből jobb lett volna, de most boci volt). És só. Meg zsír. Olvasztva. Bele a hagyma, szalonna, megdinsztelni. Utána bele a sózott hús, rá a paprika, ubi, boróka, bors, sajt és a pezsgő. Felengedni vízzel, aztán csak ülni az ínycsiklandó illatözönben korgó hassal, ám hatalmas fakanállal a kézben, hogy a rajzó családtagokat elkergethessük, amíg az étel elkészül. :)Én sóban-vízben főtt krumplival tálaltam.
A kezdet

Ez az a fázis, amikor rajzani kezdenek a családtagok körülöttünk...
Jó étvégyat! :)

1 megjegyzés:

Lidike írta...

Na nálunk is így folyik a főzés, abból amit otthon a spájzban és a fagyasztóban lelek, vagy kint a jószágok közt :D