2017. április 11., kedd

"...záporral önt nyakon Április, a léha..."

Hát ez az április nem hazudtolja meg április-voltát! Langymeleg, kék ég, finom illatot hozó szellő, aztán mire végzek a fejéssel, már egy viharos szél közepén találom magam! Így kell lennie áprilisban, de azért jó lesz, ha már végre eldönti az időjárás, hogy a télhez, vagy a tavaszhoz akar-e csatlakozni!
 Ez az időszak a fészekrakás, de a születések ideje is. Nálunk is csőstül jönnek az új kis jövevények. Újabb malac-kollégák költöztek be az ólba, méretüket tekintve még aprócskák, lévén pár hete születtek, de a malac-ságnak így is tudják minden csínját-bínját! És be is mutatják!

Na, ezért mondják, hogy ne egyél malac-módra :D
Aztán itt vannak a kiscicák is. Írisz cica vasárnapi meglepetése. 4 cuki kis csíkoska.

Jó hír, hogy a tavaly augusztus óta a hiábakönyörögtembárkinek-föld fel lett szántva végre, és ha sem ősszel, sem tavasszal nem is tudtam elvetni bele a legelőfüvet, legalább idén ősszel már megcsinálhatom, és jövőre ki tudnak menni az állatok a zöldre pár órát. :) Köszönet érte! :)
És hát ami a legfontosabb, hogy megkezdtem a fejést. Volt pár nap siránkozás, anyázás és cirkusz, de végül beletörődtek mindkét oldalról a delikvensek - gidák és mamáik is - a leválasztásba. Kivéve Cofikát. Ugyebár ő az a cseppet sem jófej kecskemama, aki immár ötödik ellése után is hisztérikus jeleneteket rendez MINDEN fejésnél. Már eladtam volna, de pechemre rendkívül jól tejel, így mindig meggondolom magam. Pedig rendszeres a tejben-vajban fürdő paraszt-wellness a fejőállásban, és a múltkor, amikor épp a lábát akartam rögzíteni, úgy hasba rúgott, hogy csak nyekkentem! És persze addigra már úszott minden a tejben... Abszolút tökélyre fejlesztette az ellenállását. Így az én taktikám, hogy a fejét egyenesre felhúzom, mint a peckes hintólovaknak, majd a két hátsó lábát rögzítem a raklaphoz, már majdnem csődöt mondott, ugyanis lendületet véve képes megemelni a raklapot, amin áll, saját magával együtt, és leborulni raklapostul. Sőt, ha ez nem lenne elég célravezető, akkor egyszerűen beleül a fejősvödörbe, mert tartani is fejés közben a teljes súlyát - hát ennyire nem vagyok egy Popej :D, még ha nem is olyan nagytestű őkelme :) .
Ő persze azt hiszi, hogy bosszút áll rajtam. Nem tudja, hogy én az ilyen sztorikból élek :D. Hogy kinevetem őt, mert én vagyok a Gazda, és úgyis mindig előrébb fogok járni, mint ő. És még ha fel is bosszant annyira, hogy egy nagyon cifrát mondok neki nagyon hangosan, még akkor is kinevetem őt is, és magamat is, mert "Boldogok, akik nevetni tudnak önmagukon, hiszen nem lesz vége szórakozásuknak! " Így hát jól szórakozok a munkámon. És rajtam keresztül mások is.
Boldog áprilist Mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések: