2016. április 5., kedd

Gyűlik...

...az anyag a telefonomon, csinálom a fotókat, csak nem jutok oda, hogy feltegyem.
Sokminden történt az utóbbi időben, pl Kiskőrösről be sem számoltam.
Két napos rendezvény volt, sok-sok kedves emberrel, érdeklődő vásárlókkal. nagyon finom/szép termelői cuccokkal :). Cseréltünk sajtot baracklére, sült teára, gyönyörű, kézzel készült díszekre, medvehagymakrémre, ibolya-, és bodzaszörpre. Nagyon jól szervezett program volt, csillagos ötös a szervezőknek! :)
Ez volt a pultunk egy része. Olyan szép nagy volt, hogy nem fért bele egy képbe :)
A következő esemény a két kismalac érkezése. Nevük még nincs, lehet írni kommentbe ötleteket, aztán majd választunk. :) Nagyon cukik, már megismernek, szaladnak a zöldért, amit mindig viszek nekik ajándékba. :)

Eleinte a nyusziólban kaptak helyet, ahol a meleg deszkakörnyezet megvédte őket a hidegebb időben. Aztán egycsapásra meleg lett, és ők kiköltözhettek a hagyományos malacólba, amit nagy örömmel vettek birtokba, amint látszik is.
A kecskék meg vannak, a szokásos rendetlen módjukon. Vasárnap elválasztottam hat gidát, hármat a Tarka kicsijeiből, egy a Cofikájé, egy a Nagyfehéré, egy Kece kislánya. Aznap estére megszökött az elzárásból a Tarka három rafkós kislánya, másnap estére cofika kislánya, Masni is kiszabadult. :) Elkaptuk, bezártuk, ma reggel újra kint aludt az anyukája mellett. A nyavalyás!
 Szóval a kecskék élnek és virulnak. Saci megint ordít, párzik, de most várunk vele, mert tavaszi bocit szeretnénk. Majd következő hónapban pároztatunk :) Addig hallgatjuk :) De legalább nyárra, amikor nyitva vannak az ablakok, már nem lesz ordítozás. :)
Ezek mennek...és a bárányfelhők. Végre. A föld felszáradt, indul a tavaszprojekt. Éljen! :)

Nincsenek megjegyzések: