Ami a borokat illeti, a borász fiatalember, Ádám, volt olyan kedves, és készített nekem egy kis leírást a borokról, amit felhasználva készítettem el a sajtlistát. A borok így néztek ki:
Etyeki Kúria Sauvignon Blanc 2014: friss savú, ropogós, citrusos bor, a fajtára jellemző klasszikus zöld fűszeres, vágott füves, csalános jegyekkel
Sauska Tokaj Chardonnay 2013: krémes, vajas fehér bor, hordóban érlelve, illatában és ízében vanília, csemege kukorica, tölgy
Heimann Kékfrankos 2014 Szekszárd: kékfrankos acéltartályban erjesztve, , cseresznye, meggy, gyümölcsös korty
Kiss Gábor 364 Rouge 2014 Villány: cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc házasítása, finom feketebogyós erdei gyümölcsök, fűszerek, kis kesernyével a korty végén - finom tanninok
Oremus Édes Szamorodni 2011 Tokaj: 110 gramm maradékcukor, aszalt gyümölcsök, méz, hárs
- Sauvignon Blanc - Friss sajt
- Chardonnay - Burrata
- Kékfrankos - Cacciocavallo
- 364 Rouge - Belval és Kakukkfüves gomolya
- Édes Szamorodni - Chilis - majorannás mozzarellatekercs
Hetyei György tanár úr szervezésében, minden bor - bemutatás után jött az aktuális sajt bemutatása általam, majd egy népdal élő zene mellett. Fantasztikus hangulat, finom borok és sajtok, jó társaság - kell ennél több? :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése