2014. április 11., péntek

Most akkor egészséges vagy sem?!

Nemmondommegmelyik piacon egy kismama jött oda hozzám, aki korábban rendszeres és lelkes vevőm volt. Csak a férje vett magának egy kis sajtot - "mert az orvos eltanácsolt a termelői sajtoktól" - adta meg a magyarázatot.
Ledöbbentem.
Az egyik orvos - a hatósági - a kötelezően évente elvégzett vizsgálatok és az általa megtartott "terepszemle" után megadja az engedélyt - FELELŐSSÉGE TUDATÁBAN - hiszen minden egyes problémás eset az ő felelőssége is. Nem fog és nem is akar kockáztatni. Mert HATÓSÁG!!!
Erre jön egy másik orvos, és azt mondja, vigyázat, fertőző lehet!!! Mert jajkitudjamilyenhelyenállítjákelő...
Ki tudja? Például a HATÓSÁGI ORVOS, aki ellenőrizte! Döbbenetes ez az önhatalmú bírálgatás! Mert ha azt mondaná a jeles doktor, hogy kedves kismama, tartózkodjon az olyan tejtermékek fogyasztásától, amelyet nem engedéllyel rendelkező termelő készít, hanem a Mari néni a harmadik szomszédban, mert van egy kecskéje/tehene/birkája - nos ezt megérteném! Sőt, támogatom! De így nyilatkozni!!!! Nem kaptam levegőt hirtelen erre a vádra! Ezek szerint a doktor felhatalmazva érzi magát arra, hogy a hatósági orvos szakmai kompetenciáját kétségbe vonja. Mert ez a vád erről szól!
Természetesen tudom, hogy vannak betegségek, amelyeket nem lehet kiszűrni, mert alkalomszerűen jönnek. De ezesetben akkor a kismama ne menjen közösségbe sem - például piacra - mert ki tudja, milyen fertőzést szed össze, amelyek maradandó károsodást okoznak a magzatnál. Ne menjen el fa alatt vagy fűben, mert összeszedhet egy kullancsot, amely lime-kórt terjeszt vagy egyéb érdekességeket. Ja, és ne menjen el házfal tövében sem, mert ráeshet egy tetőcserép...
Én ráadásul pasztőrözöm a tejet, és abból készül a sajtom. Nekem is van öt gyerekem, végigjártam az egészségügy összes állomását már...Nem, bocsánat, detoxikálóban még nem voltam :).
Szóval kedves vásárlók, a kismamák jobb, ha a bolti "sajtipari remekműveket" fogyasztják "szakértő" doktorunk szerint, mert abban a tejben csak hormonok, antibiotikumok, fertőtlenítő és egyéb nyalánkságok vannak standard módon, ezek csak az antibiotikumokra való immunitást, meddőséget és állandó, egy életen át tartó allergiákat okoznak a magzatnál, és ezt biztosan okozzák - nem csak sok-sok esetből egyszer, mint a termelői sajtkészítmények.
Szóval????!!!!

1 megjegyzés:

Aranyalma írta...

Szia!

Ez felháborító! Kíváncsi lennék, hogy mit szólna ez az orvos ha megtudná, hogy 8 hónapos kilányomnat pasztőrözött kecsketejet adtam tápszer helyett... Lehet elvitetne a rendőrökkel és kihívná a gyermekvédelmiseket:-)
Mi szoktunk Tőletek vásárolni, még a rekkenő hőségben sem volt panasz, és nem mellesleg nagyon finomak a sajtok. A szappanokat pedig iprai mennyiségben használjuk :-)

Üdv: Aranyalma