2013. február 5., kedd

Cofika


Sokáig nem fűlött a fogam hozzá, hogy a hársfa nekrológját felülírjam, de lassan elszáll fölöttünk az idő vasfoga. Új események vannak készülőben. Ezek közül első időrendben Cofika.
Nem szoktam kecskét vásárolni egyesével, mert ahogy bekerülnek egy nyájba, nincs, aki megvédje őket a többivel szemben, nincs kivel összebújni. Most az egyszer kivételt tettem Panna kedvéért, mert beleszeretett ebbe a kiskecskébe. Egy másik kislányt adtunk érte a mi tenyészetünkből, Cinkét, aki az állatorvosi kecske, Petra kölyke volt. :) Ő mostantól Tordason lakik az új gazdáinál.
Cofinak neveztük el az új kecskénket. a képen még a régi gazdáinál látható. Nagyon kedves, barátságos állatka, Panna sokat dédelgeti. Kezd is magára találni, mára már egészen jóban van az új helyével. Nagyon érdekes a rövid kis füle, sajátos kis pofája van tőle. Amúgy nagyon helyes kecske :) Most már arra kell vigyáznunk lassan, hogy el ne kényeztessük. Csak azt szabad neki megengedni, amit később is megengedünk, mert különben nem fogja érteni, hogy amit eddig szabad volt, most miért nem szabad, és komisszá válik. Attól pedig Isten mentsen meg, ha egy kecske komisz! :)

Nincsenek megjegyzések: